Vezel-up! Fris yoghurtontbijt

Een bakje yoghurt met cornflakes: voor velen een geliefd en snel ontbijtje. Maar wist je dat dit helaas niet zo vezelrijk is? Vezels zijn heel belangrijk voor het gezond houden van je buik. Daarom hier een recept voor een vezelrijk ontbijt met o.a. yoghurt, havermout, appel en noten. Fris, lekker en snel. (En ja, het proeft stiekem een beetje naar appeltaart!)

Met dit recept tover je jouw bakje yoghurt met cornflakes - dat slechts 1 gram vezels telt - om naar een veel vezelrijker alternatief met maar liefst 6,9 gram vezels! Zo start je jouw dag lekker & vezelrijk.

Lees hier meer over vezels

Bekijk hierboven het recept voor dit vezelrijke yoghurt-havermout ontbijt. Of lees de toelichting hieronder. Smullen geblazen!

Ingrediƫnten

Voor 1 persoon

Bereiding

Tip

Dit ontbijt is prima geschikt om mee te nemen! Naar werk, school of voor onderweg. Je kunt hem al ’s avonds klaarzetten in de koelkast. Ideaal als je slechts weinig tijd hebt in de ochtend.

Vezel-up!

Het oorspronkelijke ontbijtje - de yoghurt met cornflakes - telde slechts 1 gram vezels per portie. De vezel-up!-variant - het havermout-yoghurt ontbijt - telt al gauw 6,9 gram vezels per portie! Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Doneer