Vezel-up! Van appelmuffin naar vezelrijke havermoutmuffin
Vezels zijn heel belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Lees hier meer over vezels.
Hier het recept voor deze vezelrijke muffins met appel, havermout en rozijnen. Lekker als ontbijt, of tussendoortje!
Ingrediënten
Voor 6 muffins
- 150 gram havermout
- 1 el bakpoeder
- 1 el kaneel
- 1 ei
- 1 banaan, in kleine stukjes of gepureerd
- 100 ml melk
- 30 gram rozijnen
- 2 appels, in kleine stukjes
- 1 el chiazaad

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Voeg alle ingrediënten toe in een grote beslagkom en meng het door elkaar. Je kunt ervoor kiezen om de banaan alvast te pureren, voordat je het door het beslag mengt. Dit maakt de muffins nog smeuïger
- Verdeel het beslag over 6 grote muffin vormpjes, of over meerdere kleinere muffinvormpjes
- Bak de muffins in 25 minuten tot ze goudbruin zijn
- Even laten afkoelen, en eet smakelijk!
Vezel-up!
De oorspronkelijke muffins (kant-en-klaar uit de supermarkt) telden slechts 0,6 gram vezels per portie. De vezel-up!-variant - de muffins met havermout, appel en rozijnen, telt al gauw 3,6 gram vezels! Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels.
Wil je meer recepten, tips en vezelinspiratie ontvangen?
Download hier gratis onze minigids over vezels!
Bron: Maag Lever Darm Stichting