Springrolls met dip

Springrolls met dip

Ze zijn ontzettend lekker, gezond en zien er ook nog een feestelijk en kleurrijk uit. Deze springrolls komen uit het boek 'Eet als een expert - Party Time' van I am a Foodie. Bon appetit!

Springrolls

Ingrediënten
Voor 12 stuks

  • ¼ komkommer
  • ¼ mango
  • ½ avocado
  • 1 wortel
  • 3 bosuitjes
  • ¼ rode kool
  • 10 takjes koriander
  • 12 rijstvellen
  • 4 tl zwart sesamzaad

De saus

  • 2 cm verse gember
  • 2 bosuitjes
  • 4 el sojasaus (minder zout)
  • 1 el honing
  • een scheutje citroensap
Springrolls

Bereiding

  • Schil de komkommer en mango en snijd in reepjes. Schil de avocado en snijd in plakjes. Rasp de wortel, snijd de bosuitjes in ringetjes en de rode kool in dunne reepjes. Pluk de blaadjes van de takjes koriander
  • Vul een schaal of een diep bord met lauw water en week de rijstvellen een voor een. Wacht tot het rijstvel zacht is en leg dit vervolgens op een schoon werkblad of plank
  • Bestrooi het rijstvel met zwart sesamzaad en leg in het midden van elk rijstvel een reepje mango, een plakje avocado, een reepje komkommer, een paar reepjes wortel, een paar reepjes rode kool en een paar ringetjes bosui. Bestrooi met een paar blaadjes koriander. Zorg dat je aan alle kanten van het rijstvel wat ruimte overhoudt
  • Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling, sla de zijkanten naar binnen en rol vervolgens strak op
  • Maak zo ook de rest van de springrolls. Verdeel over een schaal en serveer met de dip
  • De dip: schil de gember en snijd heel fijn. Snijd de bosuitjes in ringen. Meng de sojasaus met honing en citroensap in een kommetje en voeg gember en bosui toe

Vezels

Per springroll 1,4 gram vezels. Vezels zijn heel belangrijk voor het gezond houden van je spijsvertering. De aanbevolen hoeveelheid vezels ligt op 30 gram (voor vrouwen) tot 40 gram (voor mannen) per dag. Dus eet er vooral een paar en dan kom je al een heel eind!

Wil je meer recepten, tips en vezelinspiratie ontvangen? 
Download hier gratis onze minigids over vezels! 

Bron: Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met I am a foodie

I'm a Foodie logo

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven