Sandwich met frisse groenten

Sandwich met frisse groenten

Hartstikke gezond en lekker: groenten op brood. Laat deze smaakcombinatie van frisse peultjes, tuinerwtjes in combinatie met romige kaas je verrassen.

Tip: als je volkorenbrood gebruikt krijg je per snee 3 gram vezels extra binnen dan met wit brood. Dit is bijna 10% van je dagelijkse behoefte!

Spring vegetable toasted sandwich

Ingrediënten
Voor 4 personen, ca. 30 minuten bereidingstijd 

  • 250 g verse tuinerwtjes
  • 250 g peultjes
  • 8 sneetjes (volkoren) brood
  • 30 g boter
  • 60 g mei kaas of jonge geitenkaas
  • 3 - 4 el olijfolie
  • zout
  • peper uit de molen
  • 100 g postelein

Bereiding

  • Stoom de erwten en peultjes in een vergiet boven een pan met kokend water ca. 10 minuten. Was de postelein en laat goed uitlekken. Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met boter.
  • Verhit de grill. Beleg 4 sneetjes brood met de erwtjes en de helft van de peultjes. Verkruimel er wat jonge geitenkaas over, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en vers gemalen peper. Bedek met de overige sneetjes brood en zorg ervoor dat de kant met boter aan de buitenkant zit.
  • Verdeel de overige peultjes bovenop de sandwich en leg het geheel tussen de grill. Grill de sandwiches ca. 3 minuten, snijd diagonaal doormidden en garneer met postelein. Lekker met een glas vers vruchtensap.
Spring vegetable toasted sandwich

Vezels

Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. De meeste Nederlanders komen hier lang niet aan. Alleen in alle pure plantaardige producten zitten vezels. Deze rijk belegde sandwiches bevatten 9,6 gram vezels per 1-persoons portie.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven