Rodekool-linzensalade met peren, roquefort en walnoten

Rodekool-linzensalade met peren, roquefort en walnoten

Kleurrijk, verrassend én smaakvol. Dat is het recept voor deze rodekool salade met linzen. Verrassend door de combinatie van peren, roquefort en walnoten. Én door het aantal gram vezels dat dit gerecht op de teller zet. Het recept? Dat lees je hieronder.
Red cabbage and lentil salad with pears, Roquefort and walnuts

Ingrediënten

Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 50 minuten

  • 200 g bruine linzen (gedroogd)
  • 500 g rode kool (vers)
  • 5 el rode wijnazijn
  • 1 el appelsap
  • 1 el olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 mespunt pimentpoeder
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • zout
  • peper, uit de molen
  • 100 g gepelde walnoten, gehalveerd
  • 1 peer
  • citroensap
  • 100 g Roquefort

Bereiding

  • Doe de linzen in een zeef en spoel af met koud water. Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Voeg pas na het koken zout toe.
  • Verwijder intussen de buitenste bladeren van de rode kool, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de kwarten in smalle stroken en doe in een kom. Giet kokend water over de kool en laat 5 minuten staan. Giet af en laat uitlekken.
  • Meng voor de dressing de wijnazijn met het sap, de olie, de honing en voeg de specerijen toe. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen en hak daarna grof.
  • Was de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in gelijke partjes en besprenkel ze met wat citroensap.
  • Verkruimel de kaas in kleine blokjes.
  • Giet de linzen af en laat afkoelen tot lauwwarm. Meng de kool, de peer en de dressing door de linzen en laat nog even staan voordat je de salade serveert. Garneer met de noten en verkruimelde kaas.
Red cabbage and lentil salad with pears, Roquefort and walnuts

Vezels

Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. De meeste Nederlanders komen hier lang niet aan. Gelukkig hoeft het eten van voldoende vezels niet ingewikkeld te zijn. Je vindt vezels terug in plantaardige producten. Deze rode kool salade met linzen zorgt voor 14 gram vezels per portie!

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven