Pastinaakpuree

Pastinaakpuree

Deze pastinaakpuree is een ontzettend lekker, vezelrijk en ook nog eens makkelijk om te maken. Een goede vervanger voor aardappel(puree) als je bijvoorbeeld meer groenten wilt eten.

Eet smakelijk!

Pastinaakpuree

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram pastinaak
  • 1 el roomboter of kokosolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 tl Kaneel
  • 1/2 tl Cayennepeper

Garnering

  • Pompoenpitten
  • Dille

Bereiding

  • Was de pastinaak. Je kunt de pastinaak schillen, maar de schil er ook omheen laten. In de schil zitten veel vitamines en vezels
  • Snijd de pastinaak in blokken
  • Doe de pastinaak in een pan met warm water en zorg ervoor dat de pastinaak net onder staat
  • Wacht tot het water kookt, zet het gas laag en laat de pastinaak in 10 -15 min gaar koken
  • Giet de pastinaak af bewaar een beetje kookvocht
  • Voeg de boter/kokosolie toe samen met de kruiden aan de pastinaak en pureer met een staafmixer tot er een zachte puree ontstaat, Als je geen staafmixer hebt, kan je ook een stamper gebruiken. Mocht de puree nog iets te dik zijn, kan je een beetje kookvocht toevoegen
  • Serveer en garneer. Eet smakelijk!

Vezels

Per portie pastinaakpuree 5 gram vezels. Vezels zijn heel belangrijk voor het gezond houden van je spijsvertering. De aanbevolen hoeveelheid vezels ligt op 30 gram (voor vrouwen) tot 40 gram (voor mannen) per dag. Een portie pastinaakpuree is ongeveer 100 gram. Smullen maar!

Wil je meer recepten, tips en vezelinspiratie ontvangen?
Download hier gratis onze minigids over vezels! 

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven