Kleurrijke salade met pindadressing

Boordevol groente. Frisse kleuren. Een smaakvolle pindadressing. Drie elementen uit deze gezonde, vezelrijke en koolhydraat-arme salade. En bovendien hartstikke lekker! Ga jij hem proberen?

Salade met pindasaus

Ingrediënten voor 5 porties

  • 150 g kipdijfilet
  • 300 g rode kool
  • 150 g wortel
  • ½ komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 40 g pecannoten
  • 155 g edamame bonen

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel 100% pindakaas
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie

En ook nodig:

  • Een staafmixer of blender

Bereiding:

  • Bak de kipdijfilet in een klein beetje olijfolie goudbruin.
  • Snijd de rode kool en wortel fijn (of gebruik de voorgesneden variant).
  • Snijd ook de komkommer in blokjes, de lente-ui in dunne ringen en verkruimel de pecannoten. Doe alles in een grote kom.
  • Laat de edamame bonen goed uitlekken en voeg ze toe aan de grote kom. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een klein schaaltje en serveer apart.
  • Serveer de groenten met de dressing en de kipdijfilet.

Variatietip - Liever vegetarisch? Laat dan de kip weg en voeg wat extra noten toe!

Bewaaradvies - Eet je alleen of heb je een restje over? Bewaar de salade dan goed afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Houdt de dressing apart.

Hoeveel vezels?

Dit recept komt uit het Suiker Challenge magazine van het Diabetes Fonds. Een portie van deze salade bevat maar liefst 15,4 gram vezels! (En gemiddeld heb je als vrouw zo'n 30 gram vezels per dag nodig, voor mannen geldt 40 gram).

Wil je meer weten over de hoeveelheid vezels in je voeding? Neem een kijkje in onze vezelmeter

nsc-2020-magazine-kl

Bron: Suiker Challenge magazine - Diabetes Fonds

Doneer