Kiemgroenten salade met sesam-tofu reepjes

Kiemgroenten worden steeds populairder en echte smaakmakers in deze salade. Varieer volop en combineer met deze sesam-tofu reepjes en mango! Succes gegarandeerd. Je maakt 'm zo:

Tip: de kiemgroenten bevatten vaak relatief meer voedingsstoffen dan de volwassen plant.

Ingrediënten

Voor 4 personen, ca. 30 minuten bereidingstijd 

  • 1 komkommer
  • 2 rijpe mango’s
  • 100 g gemengde kiemen of alfalfa
  • 2 el rijstazijn
  • 3 el plantaardige olie
  • zout
  • peper
  • 1 snufje suiker
  • chilivlokken naar smaak
  • 600 g tofu, naturel
  • 3 el sojasaus
  • 2 el sesamzaadjes
kiemgroenten salade

Vezels

Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. De meeste Nederlanders komen hier lang niet aan. Alleen in alle pure plantaardige producten zitten vezels. Deze frisse salade bevat 2,2 gram vezels per 1-persoons portie.

Bereiding

  1. Schil de komkommer. Snijd over de lengte doormidden, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de kiemen en laat in een vergiet goed uitlekken.
  2. Klop voor de dressing de azijn met 2 eetlepels olie, zout, peper, suiker en chilivlokken naar smaak. Snijd de tofu in reepjes van 1 centimeter dik en ca. 6 centimeter lang. Dompel de tofureepjes eerst in de sojasaus en wentel daarna door het sesamzaad.
  3. Verhit de overige eetlepel olie en bak de tofu reepjes in 4-5 minuten goudbruin. Meng de dressing door de salade en serveer met de tofureepjes.
  4. Variant: In plaats van de tofu kan je ook kipreepjes nemen. Voor de kipreepjes kun je dezelfde marinade gebruiken als voor de tofu. Eventueel kun je bij de dressing nog 1 tl sambal en 2 tl gembersiroop + geperst teentje knoflook doen.
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer