Dit recept bevat 4 gram vezels per portie. Vul de salade aan met zoete aardappelfrietjes, zilervliesrijst of een volkoren broodje en je hebt een heerlijke en gezonde maaltijd!
Groene lenteschotel
Voor wie wil genieten van heerlijke gerechten én gezond en fit wil leven is de mediterrane keuken op het lijf geschreven. Veelzijdige recepten met veel groente, vis en peulvruchten staan dagelijks op het menu. Wij inspireren je daarom graag met enkele pure, gezonde recepten uit het boek 'Hartstikke Mediterraan' van Jansen & Jansen. Dit leuke kookboek staat namelijk vol makkelijke recepten uit de mediterrane keuken. Eet smakelijk!

Ingrediënten
- 600 gram tuinbonen
- 200 gram doperwten
- 200 gram (dunne) groene asperges
- Teentje knoflook
Voor de dressing
- Scheut olijfolie
- Sherryazijn
- Eetlepel honing
- Handje fijngesneden munt
PS. We gaan uit van verse ingrediënten. Dat is natuurlijk veel lekkerder! Het kan zijn dat sommige producten nog niet vers verkrijgbaar zijn, dan kan je ook heerlijk koken met diepvriesgroente.
Bereiding
- Dop 600 gram tuinbonen dubbel, dus eerst uit de schil en dan het velletje eraf. Dit levert 300 gram tuinbonen op.
- Kook ze met 200 gram doperwten 10 minuten voor.
- Bak verder 200 gram groene asperges, liefst dunne, met een teentje knoflook.
- En voeg er de erwten en de tuinbonen aan toe
Voor de dressing
- Maak een dressing van een flinke scheut olijfolie, sherryazijn, een eetlepel honing en een handje fijngesneden munt.
Eet smakelijk!
Het geheim van tuinbonen
Tuinbonen zijn zeer vezelrijk. Ze bevatten maar liefst 4,7 gram vezels per 100 gram. Plantkundig gezien vallen tuinbonen onder de peulvruchten vallen, worden ze vanwege hun gezondheidseffecten gerekend tot groente. Ook omdat ze door mensen vaak als groente gegeten worden.
Wil je meer weten over de hoeveelheid vezels in je voeding? Neem een kijkje in onze vezelmeter.
Vezels per portie
