Groene lenteschotel

Voor wie wil genieten van heerlijke gerechten én gezond en fit wil leven is de mediterrane keuken op het lijf geschreven. Veelzijdige recepten met veel groente, vis en peulvruchten staan dagelijks op het menu. Wij inspireren je daarom graag met enkele pure, gezonde recepten uit het boek 'Hartstikke Mediterraan' van Jansen & Jansen. Dit leuke kookboek staat namelijk vol makkelijke recepten uit de mediterrane keuken. Eet smakelijk! 

groene lenteschotel

Ingrediënten

Voor de dressing

PS. We gaan uit van verse ingrediënten. Dat is natuurlijk veel lekkerder! Het kan zijn dat sommige producten nog niet vers verkrijgbaar zijn, dan kan je ook heerlijk koken met diepvriesgroente.

Bereiding

Voor de dressing

Eet smakelijk!

Het geheim van tuinbonen

Tuinbonen zijn zeer vezelrijk. Ze bevatten maar liefst 4,7 gram vezels per 100 gram. Plantkundig gezien vallen tuinbonen onder de peulvruchten vallen, worden ze vanwege hun gezondheidseffecten gerekend tot groente. Ook omdat ze door mensen vaak als groente gegeten worden. 

Wil je meer weten over de hoeveelheid vezels in je voeding? Neem een kijkje in onze vezelmeter.

Vezels per portie

Dit recept bevat 4 gram vezels per portie. Vul de salade aan met zoete aardappelfrietjes, zilervliesrijst of een volkoren broodje en je hebt een heerlijke en gezonde maaltijd!

Doneer
7 oktober is Deltaplan Ameland
Doneer nu voor onderzoek naar alvleesklierkanker.
Doneer nu
Al meer dan €90.000 opgehaald