Groene lenteschotel

Groene lenteschotel

Voor wie wil genieten van heerlijke gerechten én gezond en fit wil leven is de mediterrane keuken op het lijf geschreven. Veelzijdige recepten met veel groente, vis en peulvruchten staan dagelijks op het menu. Wij inspireren je daarom graag met enkele pure, gezonde recepten uit het boek 'Hartstikke Mediterraan' van Jansen & Jansen. Dit leuke kookboek staat namelijk vol makkelijke recepten uit de mediterrane keuken. Eet smakelijk! 

lentesla-7584

Ingrediënten

  • 600 gram tuinbonen
  • 200 gram doperwten
  • 200 gram (dunne) groene asperges
  • Teentje knoflook

PS. We gaan uit van verse ingrediënten. Dat is natuurlijk veel lekkerder! Het kan zijn dat sommige producten nog niet vers verkrijgbaar zijn, dan kan je ook heerlijk koken met diepvriesgroente.

Voor de dressing:

  • Scheut olijfolie
  • Sherryazijn
  • Eetlepel honing
  • Handje fijngesneden munt

Bereiding:

  • Dop 600 gram tuinbonen dubbel, dus eerst uit de schil en dan het velletje eraf. Dit levert 300 gram tuinbonen op.
  • Kook ze met 200 gram doperwten 10 minuten voor.
  • Bak verder 200 gram groene asperges, liefst dunne, met een teentje knoflook.
  • En voeg er de erwten en de tuinbonen aan toe

Voor de dressing:

  • Maak een dressing van een flinke scheut olijfoliesherryazijneen eetlepel honing en een handje fijngesneden munt. 

Eet smakelijk!

Het geheim van tuinbonen

Tuinbonen zijn zeer vezelrijk. Ze bevatten maar liefst 4,7 gram vezels per 100 gram. Plantkundig gezien vallen tuinbonen onder de peulvruchten vallen, worden ze vanwege hun gezondheidseffecten gerekend tot groente. Ook omdat ze door mensen vaak als groente gegeten worden. 

Wil je meer weten over de hoeveelheid vezels in je voeding? Neem een kijkje in onze vezelmeter

Vezels per portie

Dit recept bevat 4 gram vezels per portie. Vul de salade aan met zoete aardappelfrietjes, zilervliesrijst of een volkoren broodje en je hebt een heerlijke en gezonde maaltijd!

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven