Griekse quinoasalade
Deze lunchsalade is een twist op de klassieke Griekse salade en is supermakkelijk mee te nemen in een lunchtrommel. Deze salade is ook makkelijk in meerdere porties te maken voor een handige mealprep. Bovendien is deze salade ontzettend vezelrijk. Vezels spelen een belangrijke rol in het gezond houden van je spijsvertering. Tel uit je winst!

Ingrediënten
Voor 5 porties
- 75 gram quinoa
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel zwarte en groene olijven
- ¼ courgette
- 1 kleine rode ui of ½ rode ui
- 50 gram feta
Voor de dressing
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd in de tussentijd de zongedroogde tomaten, de olijven, de courgette en de ui in stukjes. Maak een dressing van de olijfolie, de basilicum en het citroensap.
- Meng de zongedroogde tomaten, olijven, courgette en ui met de quinoa en voeg de dressing toe. Verbrokkel de feta erover.
Deze salade kan zowel warm als koud gegeten worden.
Hoeveel vezels?
Dit recept komt uit het boek 'Vezels' van Lisa Dorsman. Een portie quinoasalade bevat maar liefst 10 gram vezels per portie! (En gemiddeld heb je als vrouw zo'n 30 gram nodig, als man 40 gram).
Wil je meer weten over de hoeveelheid vezels in je voeding? Neem een kijkje in onze vezelmeter.

Alles over vezelsDownload gratis de vezelgids
Bron: 'Vezels' - Lisa Dorsman