Geroosterde groenten met frisse kruidendip

Geroosterde groenten met frisse kruidendip

Een kleurenfeestje op je bord! Deze warme en geroosterde groenten zijn een fijne combinatie met de frisse kruidendip. Een gezonde, lekkere maaltijd boordevol vezels. Hieronder leggen we je graag uit hoe je het maakt. 
 

Tip: Roosteren is een mooie variatie op groente bereiden. Doordat het niet in water wordt gekookt, blijven alle wateroplosbare vitamines zoals vitamine C in de groente.

Gegrilde groente klein

Ingrediënten
Voor 4 personen, ca. 15 minuten bereidingstijd + 30-40 minuten baktijd

  • 4 sjalotten
  • 2 rauwe bietjes
  • 2 wortels
  • flink stuk pompoen
  • 4 voorgekookte niet al te grote aardappels, in gelijke stukken
  • 2 tenen knoflook, met schil
  • 3 takjes tijm
  • 40 ml olijfolie
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels verse kruiden, fijngehakt (o.a. peterselie, dille en munt)
  • zout en vers gemalen peper
  • handje rucola
  • 50 g zachte geitenkaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalotten en halveer ze. Schil de rauwe bietjes en snijd in grove stukken. Schil of rasp de wortels en snijd in gelijke stukken. Schil het stuk pompoen en snijd in gelijke stukken.
  • Doe de groenten, aardappelen, knoflooktenen met schil en takjes tijm in een braadslede en besprenkel met olijfolie. Plaats ca. 30-40 minuten in de oven.
  • Neem uit de oven en verwijder de takjes tijm en knoflooktenen en bestrooi met zout en peper.
  • Maak intussen de yoghurtsaus. Voeg de fijngehakte kruiden en de inhoud van de gepofte knoflooktenen bij de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de saus bij de geroosterde groenten en garneer met blaadjes rucola en verkruimelde geitenkaas. Lekker met een saucijsje of gemarineerde en gegrilde schouderkarbonade.
Gegrilde groente klein smal

Vezels

Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. De meeste Nederlanders komen hier lang niet aan. Alleen in alle pure plantaardige producten zitten vezels. Deze gegrilde groentenschotel draagt bij aan het eten van voldoende vezels: per portie ze je maar liefst 5,1 gram vezels op de teller!

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven