Geroosterde groenten met frisse kruidendip

Een kleurenfeestje op je bord! Deze warme en geroosterde groenten zijn een fijne combinatie met de frisse kruidendip. Een gezonde, lekkere maaltijd boordevol vezels. Hieronder leggen we je graag uit hoe je het maakt.

Tip: Roosteren is een mooie variatie op groente bereiden. Doordat het niet in water wordt gekookt, blijven alle wateroplosbare vitamines zoals vitamine C in de groente.

Gegrilde-groente-klein-smal

Ingredi├źnten

Voor 4 personen, ca. 15 minuten bereidingstijd + 30-40 minuten baktijd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C. Pel de sjalotten en halveer ze. Schil de rauwe bietjes en snijd in grove stukken. Schil of rasp de wortels en snijd in gelijke stukken. Schil het stuk pompoen en snijd in gelijke stukken.
  2. Doe de groenten, aardappelen, knoflooktenen met schil en takjes tijm in een braadslede en besprenkel met olijfolie. Plaats ca. 30-40 minuten in de oven.
  3. Neem uit de oven en verwijder de takjes tijm en knoflooktenen en bestrooi met zout en peper.
  4. Maak intussen de yoghurtsaus. Voeg de fijngehakte kruiden en de inhoud van de gepofte knoflooktenen bij de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de saus bij de geroosterde groenten en garneer met blaadjes rucola en verkruimelde geitenkaas. Lekker met een saucijsje of gemarineerde en gegrilde schouderkarbonade.

Vezels

Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. De meeste Nederlanders komen hier lang niet aan. Alleen in alle pure plantaardige producten zitten vezels. Deze gegrilde groenteschotel draagt bij aan het eten van voldoende vezels: per portie ze je maar liefst 5,1 gram vezels op de teller!

Doneer