Gerookte paprika-amandelsoep
Er is geen keuken die groentes zo lekker en gezond op tafel weet te krijgen als de mediterrane. Daarom presenteren we je graag deze smakelijke en vezelrijke paprika-amandelsoep uit het boek 'Hartstikke Mediterraan' van Jansen & Jansen. Dit leuke kookboek staat namelijk vol makkelijke recepten uit de mediterrane keuken. Eet smakelijk!

Ingrediënten
- 8 puntpaprika's
- 100 gram amandelen
- gesnipperde ui
- halve liter water
- handje peterselie
- snufje gerookte paprikapoeder (bijv La Chinata)
- veel gewone paprikapoeder
- zwarte peper
- 100 gram zachte geitenkaas
- hand geroosterde pijnboompitten
Overig
- rookzak
- staafmixer
Bereiding
- Doe 8 puntpaprika's en 100 gram amandelen in de rookzak en leg hem conform de gebruiksaanwijzing in de oven.
- Bak een gesnipperde ui.
- Voeg een halve liter water toe als de ui begint te bruinen
- Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en hak de gerookte amandelen fijn.
- Pureer het geheel met de staafmixer
- Breng het verder op smaak met een handje peterselie, een snufje gerookte-paprikapoeder, flink veel gewoon paprikapoeder en zwarte peper.
- Laat vlak voor het opdienen 50 gram zachte geitenkaas smelten in de soep
- Serveer er nog eens 50 gram los bij
- Samen met een hand geroosterde pijnboompitten
Kies vezelrijk
Deze overheerlijke paprikasoep biedt per portie 6 gram vezels. Wil je meer inspiratie voor vezelrijke recepten? Neem dan een kijkje bij de vezelrijke recepten.
