Er is geen keuken die groentes zo lekker en gezond op tafel weet te krijgen als de mediterrane. Daarom presenteren we je graag deze smakelijke en vezelrijke paprika-amandelsoep uit het boek 'Hartstikke Mediterraan' van Jansen & Jansen. Dit leuke kookboek staat namelijk vol makkelijke recepten uit de mediterrane keuken. Eet smakelijk! 

 

paprikasoep-8643

Ingrediënten

  • 8 puntpaprika's
  • 100 gram amandelen
  • gesnipperde ui
  • halve liter water
  • handje peterselie
  • snufje gerookte paprikapoeder (bijv La Chinata)
  • veel gewone paprikapoeder
  • zwarte peper
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • hand geroosterde pijnboompitten

Overig

  • rookzak
  • staafmixer

Bereiding

  • Doe 8 puntpaprika's en 100 gram amandelen in de rookzak en leg hem conform de gebruiksaanwijzing in de oven.
  • Bak een gesnipperde ui.
  • Voeg een halve liter water toe als de ui begint te bruinen
  • Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en hak de gerookte amandelen fijn.
  • Pureer het geheel met de staafmixer
  • Breng het verder op smaak met een handje peterselie, een snufje gerookte-paprikapoeder, flink veel gewoon paprikapoeder en zwarte peper.
  • Laat vlak voor het opdienen 50 gram zachte geitenkaas smelten in de soep
  • Serveer er nog eens 50 gram los bij
  • Samen met een hand geroosterde pijnboompitten

Kies vezelrijk

Deze overheerlijke paprikasoep biedt per portie 6 gram vezels

Wil je meer inspiratie voor vezelrijke recepten?
Neem dan een kijkje bij de vezelrijke recepten.

Doneer
De 7 signalen test
Als wij zeggen ‘check je poep’, weet jij dan waar je op moet letten?
doe de test
Al 35.000 keer ingevuld!