Doperwtjessoep met rozemarijn

Doperwten en rozemarijn zijn een supercombinatie en samen zorgen ze voor dit smaakvolle soepje. Lekker, snel te maken én ontzettend vezelrijk. En vezels dragen op hun beurt weer bij aan het gezond houden van je spijsvertering. Koken maar!

doperwtensoep met rozemarijn

Ingrediënten

Voor 5 porties

Ook nodig: een staafmixer of blender

Bereiding

  1. Snijd de courgette in stukken. Zet een soeppan met wat olie op middelhoog vuur en bak de courgette  2 minuten. Giet daarna het water erbij en breng het aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en laat het geheel 10 minuten koken.
  2. Voeg de doperwten toe en kook de soep nogmaals 5 minuten. Zet het vuur uit. Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en voeg dit aan de pan doe met de zuivelspread.
  3. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  4. Garneer de soep voor het serveren met wat zuivelspread en eventueel wat doperwtjes en/of takjes rozemarijn.

Hoeveel vezels?

Dit recept komt uit het boek 'Vezels' van Lisa Dorsman. Een portie soep bevat maar liefst 6 gram vezels per portie! (En gemiddeld heb je als vrouw zo'n 30 gram vezels per dag nodig, voor mannen geldt 40 gram). 

Wil je meer weten over de hoeveelheid vezels in je voeding? Neem een kijkje in onze vezelmeter

Bron: 'Vezels' - Lisa Dorsman

Doneer