Doperwtjessoep met rozemarijn
Doperwten en rozemarijn zijn een supercombinatie en samen zorgen ze voor dit smaakvolle soepje. Lekker, snel te maken én ontzettend vezelrijk. En vezels dragen op hun beurt weer bij aan het gezond houden van je spijsvertering. Koken maar!

Ingrediënten
Voor 5 porties
- 75 gram courgette
- 0,5 liter water
- 1 groentebouillonblokje minder zout
- 250 gram diepvriesdoperwten
- Een takje rozemarijn
- 1 eetlepel zuivelspread (light)
- Olie om in te bakken
Ook nodig: een staafmixer of blender
Bereiding
- Snijd de courgette in stukken. Zet een soeppan met wat olie op middelhoog vuur en bak de courgette 2 minuten. Giet daarna het water erbij en breng het aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en laat het geheel 10 minuten koken.
- Voeg de doperwten toe en kook de soep nogmaals 5 minuten. Zet het vuur uit. Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en voeg dit aan de pan doe met de zuivelspread.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
- Garneer de soep voor het serveren met wat zuivelspread en eventueel wat doperwtjes en/of takjes rozemarijn.
Hoeveel vezels?
Dit recept komt uit het boek 'Vezels' van Lisa Dorsman. Een portie soep bevat maar liefst 6 gram vezels per portie! (En gemiddeld heb je als vrouw zo'n 30 gram vezels per dag nodig, voor mannen geldt 40 gram).
Wil je meer weten over de hoeveelheid vezels in je voeding? Neem een kijkje in onze vezelmeter.

Alles over vezelsDownload gratis de vezelgids
Bron: 'Vezels' - Lisa Dorsman