De healthy 'guilty pleasure': blueberry muffins!

Recept 'Havermoutmuffins met bosbessen'
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet een muffin-blik voor 12 stuks in met boter, of liever: leg siliconen muffin-vormpjes in de bakvorm.
- Neem twee kommen. In de ene kom mix je de 'droge' ingrediënten door elkaar: bakpoeder, havermout, kaneel en het snufje zout.
- Meng vervolgens in de andere kom de 'natte' ingrediënten: prak de banaan fijn, voeg de eieren, yoghurt en bosbessen toe. Roer dit door elkaar tot een gladde massa ontstaat.
- Voeg vervolgens het havermoutmengsel toe aan de kom met de 'vochtige' ingrediënten. Laat dit heel even staan, zodat de havermout wat vocht kan opnemen en het geheel iets dikker wordt.
- Verdeel het mengsel over de 12 muffin vormpjes. Tip: gebruik hiervoor een ijslepel.
- Bak de muffins in 30 minuten op 180 graden tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Laat ze na het bakken even afkoelen, genieten maar!
Vezels
De hoeveelheid vezels per muffin ligt bij dit recept op 1,3 gram. Een groot verschil met het oorspronkelijk ingestuurde recept (de muffin met witte chocolade en frambozen). Dit recept telde namelijk slechts 0,7 gram vezels per muffin. De variant met havermout en bosbessen bevat bijna het dubbele aan vezels! Ook het aantal suikers is in de havermoutmuffins met bosbessen flink verlaagd, een fijne bijkomstigheid.
Heb je zelf ook een receptvraag? Stel hem dan via Facebook en wie weet maken wij een verantwoord en vezelrijk recept voor jou!
