Coleslaw met frisse dressing

Coleslaw met Yakult dressing

Een klassieker: coleslaw salade. Heerlijk verfrissend voor een warme zomerdag en ook nog eens vezelrijk! Wij maakten deze salade nét even anders: met een twist van Yakult Plus in de dressing. Lekker als lunch, of bij de barbecue. 

Yakult_Coleslaw Verkleind

Ingrediënten
Voor 2 tot 3 porties

  • 300 gram witte kool (dun gesneden, in kleine reepjes)
  • 50 gram wortel (julienne gesneden)
  • 1/2e rode ui (fijn gesneden)

Voor de dressing

  • 1 flesje Yakult Plus
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
Yakult_Coleslaw Verkleind

Bereiding

  • Meng de Yakult Plus, mayonaise, azijn en citroensap door elkaar tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de kool, wortel en ui door de dressing en schep het goed door elkaar.
  • Laat de koolsalade minimaal een paar uur in de koeling staan. Hoe langer het staat, hoe zachter de kool wordt.
Variatietip:
Voeg rozijnen of stukjes ananas toe. Maak de koolsalade kruidig met een beetje komijnzaadjes. En voor een pittigere variant doe je een theelepel mierikswortel door de dressing.

Vezels

Per portie telt deze coleslaw salade 3,9 gram vezels. Vezels zijn heel belangrijk voor het gezond houden van je spijsvertering. De aanbevolen hoeveelheid vezels ligt op 30 gram (voor vrouwen) tot 40 gram (voor mannen) per dag. Met dit (bij)gerecht zet je dus al flink wat vezels op de teller!

Wil je meer recepten, tips en vezelinspiratie ontvangen? 
Download hier gratis onze minigids over vezels! 

Bron: Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met Yakult.

Yakult-logo300

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven