Bietenburger

Bietenburger

Een gezonde burger! Hoe lekker is dat? Met deze bietenburgers maak je van jouw favoriete guilty pleasure een gezonde variant. Dit recept komt uit het boek 'Eet als een expert - Party Time' van I am a Foodie. Smullen maar!

Wil jij kans maken op een exemplaar van dit boek? Doe dan mee aan de win-actie! 

Naar de win-actie 

Bietenburger

Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 200 g rode bieten, voorgekookt
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g kikkererwten (uitlekgewicht)
  • 50 g havermout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el chiazaad
  • 4 volkoren pitabroodjes of 4 volkoren bollen
  • ½ mango
  • ¼ komkommer

De saus

  • 1 avocado
  • 1 el tahin
  • 1 el limoensap
Bietenburger

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd de bieten in stukken. Snipper de ui en pers de knoflook. Doe de biet, ui, knoflook en kikkererwten in een keukenmachine en mix tot een bietenmengsel. Niet te fijn want er mogen best wat grove stukken in zitten
  • Doe het bietenmengsel in een kom en meng dit samen met de havermout, paprikapoeder, chiazaad, peper en eventueel wat zout goed door elkaar
  • Laat 30 minuten staan zodat de havermout het vocht goed opneemt
  • Maak 4 burgers van het bietenmengsel
  • Leg de burgers op de bakplaat en bak ze in 20-25 minuten gaar
  • Snijd de pitabroodjes of volkoren bollen open
  • Schil de mango en snij in dunne plakjes. Snijd de komkommer in schijfjes
  • Leg de bietenburger op een pitabroodje of volkoren bol en garneer met avocadosaus, komkommer en mango

Vezels

Per portie telt de burger 8,8 gram vezels. Vezels zijn heel belangrijk voor het gezond houden van je spijsvertering. De aanbevolen hoeveelheid vezels ligt op 30 gram (voor vrouwen) tot 40 gram (voor mannen) per dag. Met deze burgers zet je dus al flink wat vezels op de teller!

Wil je meer recepten, tips en vezelinspiratie ontvangen? 
Download hier gratis onze minigids over vezels! 

Bron: Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met I am a Foodie

I'm a Foodie logo

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven