Asperge pistachenoten soep

Groene asperges; we zijn er dol op. Wist je dat je ze heerlijk kunt verwerken in deze vezelrijke soep met pistachenoten? Je maakt 'm zo:

Ingrediënten

Voor 4 personen, ca. 30 minuten bereidingstijd

  • 100 g kruimige aardappelen
  • 500 g groene asperges
  • 1 dunne prei
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 el boter
  • 150 ml droge witte wijn
  • 600 ml groentebouillon
  • 100 g pistachenootjes
  • 2 handjes waterkers
  • 150 ml slagroom
  • zout
  • peper uit de molen
  • 150 g pancetta of bacon
  • Extra nodig: staafmixer
asperge pistachenotensoep

Vezels

Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. De meeste Nederlanders komen hier lang niet aan. Alleen in alle pure plantaardige producten zitten vezels. Deze soep bevat 5,5 gram vezels per 1-persoons portie.

Tip: pistachenoten zijn de meest vezelrijke noten. Ze bevatten wel 9,5 gram vezels per 100 gram! Lees hier onze 10 tips over noten.

Wist je dat...

Wist je dat witte asperges in de grond groeien en de groene boven de grond?

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de asperges, snijd een stukje van de onderkant en snijd de rest in kleine stukjes.
  2. Was de prei en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook.
  3. Verhit boter in een soeppan en fruit knoflook en prei 2-3 minuten. Blus af met de wijn. Giet de bouillon erbij en kook ca. 5 minuten.
  4. Voeg de asperges en pistachenootjes toe en kook nog ca. 5 minuten. Verwijder de dikke stelen van de waterkers en houd een klein beetje apart voor de garnering. Voeg de rest samen met 100 ml slagroom bij de soep en pureer met behulp van een staafmixer.
  5. Voeg eventueel nog wat bouillon toe of laat juist nog iets inkoken, afhankelijk van de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Bak de pancetta knapperig.
  7. Verdeel de soep over de kommen, besprenkel met de overgebleven slagroom, verkruimelde pancetta en achtergehouden waterkers.
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets mee van Mond tot Kont
250 km fietsen voor de spijsvertering. Doe je mee?
Schrijf je in