Asperge pistachenoten soep

Ingrediënten
Voor 4 personen, ca. 30 minuten bereidingstijd
- 100 g kruimige aardappelen
- 500 g groene asperges
- 1 dunne prei
- 2 knoflookteentjes
- 2 el boter
- 150 ml droge witte wijn
- 600 ml groentebouillon
- 100 g pistachenootjes
- 2 handjes waterkers
- 150 ml slagroom
- zout
- peper uit de molen
- 150 g pancetta of bacon
extra nodig: staafmixer
Advies: wees matig met rood en bewerkt vlees. Als alternatief voor pancetta of bacon kun je gerookte amandelen gebruiken.
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de asperges, snijd een stukje van de onderkant en snijd de rest in kleine stukjes.
- Was de prei en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook.
- Verhit boter in een soeppan en fruit knoflook en prei 2-3 minuten. Blus af met de wijn. Giet de bouillon erbij en kook ca. 5 minuten.
- Voeg de asperges en pistachenootjes toe en kook nog ca. 5 minuten. Verwijder de dikke stelen van de waterkers en houd een klein beetje apart voor de garnering. Voeg de rest samen met 100 ml slagroom bij de soep en pureer met behulp van een staafmixer.
- Voeg eventueel nog wat bouillon toe of laat juist nog
iets inkoken, afhankelijk van de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper. - Bak de pancetta knapperig.
- Verdeel de soep over de kommen, besprenkel met de overgebleven slagroom, verkruimelde pancetta en achtergehouden waterkers.
Wist je dat witte asperges in de grond groeien en de groene boven de grond?

Vezels
Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. De meeste Nederlanders komen hier lang niet aan. Alleen in alle pure plantaardige producten zitten vezels. Deze soep bevat 5,5 gram vezels per 1-persoons portie.
Bron: Maag Lever Darm Stichting