Is een glutenvrij dieet altijd gezond?

Glutenvrij eten. Een veelgehoorde trend. Maar is dit altijd goed voor je?  Een glutenvrij dieet volgen zonder medische indicatie kan slecht zijn voor je gezondheid, zo blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in The British Medical Journal. Dit betekent niet per definitie dat glutenvrije producten ongezond zouden zijn, maar het onderzoek toont wel aan […]

10 tips over noten: go nuts en varieer volop!

Wist-je-datjes; wij zijn er dol op. Vooral in relatie tot voeding! Neem nu noten: veelzijdig en lekker als ze zijn, zorgen ze ook nog eens goed voor je buik. De gezondheidsvoordelen van noten heb je al eerder kunnen lezen. Of misschien ben je al zelf aan de slag gegaan met jouw zelfgemaakte notenspread? Hieronder volgen nog […]

Zoete aardappeltaart

Recept voor zoete aardappeltaart Tip: met 1 stuk van deze taart krijg je al gauw 5 gram voedingsvezels binnen. Je bent al goed op weg om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te halen!  Alles over vezels Ontvang GRATIS onze minigids met vezelrijke tips en recepten. Ingrediënten Voor 6-8 stukken, ca. 30 minuten bereidingstijd + 45 minuten baktijd […]

Zo gezond zijn noten – Go nuts!

Zo gezond zijn noten – Go nuts! Wat zijn noten? (En wat niet?) Noten zijn droge, éénzadige vruchten met een harde brosse wand, die niet openspringt als de vrucht rijp is. Er heerst soms wat verwarring over wat nu wel of niet een échte noot is. Voordat we je vertellen waarom noten zo goed voor […]

Handige richtlijnen voor dag- en weekkeuzes buiten de Schijf van Vijf

Een basis voor gezonde voeding kan bestaan uit de aanbevolen hoeveelheden uit de Schijf van Vijf. Het gaat om groente, fruit, brood, aardappelen, graanproducten, zuivel, vis, vlees(vervangers), noten, peulvruchten, water/thee/koffie en de goede vetten. Als je eet volgens de Schijf van Vijf krijgt jouw lichaam voldoende vezels, wat erg belangrijk is voor een gezonde buik. Ook […]

Wat is nieuw in de Schijf van Vijf?

Sinds de lancering van de nieuwe Schijf van Vijf is het een stuk eenvoudiger om te kiezen voor gezond eten en drinken. De Schijf van Vijf kan een handige leidraad zijn bij het maken van gezonde keuzes in jouw voedingspatroon. De schijf is aangepast naar de nieuwste richtlijnen van de Gezondheidsraad. In de nieuwe Schijf […]

Schillen eten of juist niet? De voor en tegens op een rij

Schil jij dagelijks je fruit (en groente)? Er bestaat veel verwarring over of we nu wel of niet de schil van appels, peren, citrusvruchten, kiwi’s, aardappels, komkommers, enzovoorts moeten opeten. Om je een tipje van de sluier te geven: na het lezen van dit artikel wordt jou hopelijk voortaan een vervelend en tijdrovend klusje bespaard. Want schillen zitten vaak bomvol voedingsstoffen!

Bruin of volkoren, wat is het verschil?

Veel mensen weten niet wat nu eigenlijk het verschil is tussen bruin brood en volkoren brood. Een hele goede vraag vinden wij, die gelukkig simpel te beantwoorden is. Brood is gemaakt van graan. Van tarwe bijvoorbeeld. Of van spelt, haver, maïs, gerst of rogge. Daarin zitten waardevolle voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Het verschil tussen bruinbrood […]

Voorlichting in SSK supermarkten over vezels in brood

‘Hoe bruiner het brood, hoe gezonder’. Dat wordt vaak gedacht, maar hoe zit het precies? En welk brood bevat de meeste vezels? Voorlichters vertelden klanten van twee SSK supermarkten van alles over vezels in brood. Het doel van de actie was om mensen bewust te maken van het belang van gezonde en vezelrijke voeding. De […]

Hoe donkerder het brood, hoe gezonder?

Brood is een belangrijke bron van vitamines, mineralen en voedingsvezels. Vroeger werd een ezelsbruggetje gebruikt om de consument voor te lichten over welke soort brood de meeste voedingsvezels bevat. Hoe donkerder het brood, des te meer voedingsvezels het bevat of hoe gezonder. Dat gaat vandaag de dag niet meer op door het gebruik van smaakmakende ingrediënten als moutmeel […]
Doneer