Listen to your guts

Listen to your guts. Onze nieuwe lijfspreuk. Een populaire kreet met een diepere waarheid: Je spijsvertering vertelt je alles over je gezondheid. Ook zeggen we: Je leeft maar een keer. Een uitspraak die je met je neus op de feiten drukt. Dus neem je buik serieus, eet gezonder en check je poep!

Luister op deze pagina naar jouw eigen guts! Doe de spijsverterings-quiz, download de 10 tips voor een gezonde spijsvertering en test je kennis over belangrijke signalen van darmkanker.

Wil je ons steunen? Koop dan één van onze toffe T-shirts!

Mouna - Listen To Your Guts

Hoe werkt je spijsvertering?

In jouw binnenwereld is het de hele dag spitsuur. De organen die samen je spijsvertering vormen, verteren niet alleen je eten, ze zorgen er ook voor dat jij je fit voelt en energie hebt. Wat jij dagelijks in je mond stopt, heeft daarom grote invloed op allerlei processen in je lijf.
Een goede gezondheid begint in je darmen!

lees meer

Hoe gaat het met jouw spijsvertering?

Je spijsvertering vertelt je alles over je gezondheid. Luister ernaar en neem je buik serieus. Onze Spijsverterings-quiz helpt je om te luisteren naar wat je spijsvertering jou te vertellen heeft. Listen to your guts. Je leeft maar één keer!

doe de quiz

Crissy Lee

”Listen to your guts! Je spijsvertering vertelt je alles over je gezondheid! ”

Eric Claassen

”Ik werk al sinds 1984 aan het afweersysteem van de darm. Goed om te zien dat er nu eindelijk meer aandacht voor komt.”

Malik Djoua

”Malik heeft het syndroom van Down en coeliakie. Nog maar 13 jaar oud, maar nu al een echte strijder voor de spijsvertering.”

Mark Bouwens

”Sinds mijn diagnose coeliakie weet ik dat als er iets in dat complexe stelsel niet goed gaat, dit een enorme invloed op je leven kan hebben.”

Mouna Laroussi

”Er ligt nog steeds een taboe op darmziektes en dat wil ik graag veranderen. Daarom doe ik mee aan deze campagne. ”

Tamara de Weijer

”Ik denk dat het broodnodig is dat we ons meer bewust worden van de rol van onze spijsvertering.”

Vanja van der Leeden

”Gelukkig weet ik nu dat gezond eten helemaal niks af hoeft te doen aan smaak. Ik blij, mijn guts blij.”

De 7 signalen van darmkanker

Ken jij ze allemaal?

doe de test

Koop een T-shirt

Listen to your guts! Wil jij net zo’n mooi T-shirt als de dansers in onze video? Bestel het hier! Van elk verkocht T-shirt is €8,- bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar spijsverteringsziekten.

naar de webshop

Hoe wij over de spijsvertering denken

De spijsvertering is de plek waar allerlei ziekten ontstaan en waar dus ook de oplossing voor meer gezondheid ligt. Samen met anderen werken we aan concrete oplossingen. Ons doel is dat er in Nederland geen sterfte, schaamte, onzekerheid, pijn, angst isolement of ongemak meer is door spijsverteringsziekten.

lees meer over onze missie en het 40-jarig bestaan van de Maag Lever Darm Stichting
Doneer