Spijsvertering voor kinderen

Spijsvertering voor kinderen

Kinderen hebben vaak last van buikpijn: 10 tot 20% van de schoolgaande kinderen heeft regelmatig buikpijn en verzuimt hierdoor nogal eens van school. Buikpijn kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen wordt er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden. Terugkerende buikpijn kan veel impact hebben op het leven van een kind en zijn of haar omgeving. Schaamte en pesten is een groot probleem bij spijsvertering- en stoelgangproblemen. Het is belangrijk dat kinderen weten hoe ze buikpijn en problemen met de stoelgang kunnen voorkomen. 

Kinderbrochures

Speciaal voor kinderen is een preventiebrochure ontwikkeld, ‘Het Rottige Buiken Boekje’. In deze brochure wordt de werking van de spijsvertering beschreven aan de hand van het avontuur van Daan Banaan. Daarnaast geeft het boekje informatie over de mogelijke oorzaken van buikpijn en poepproblemen en wat kinderen zelf kunnen doen om hun buik gezond te houden. Er wordt uitgelegd dat buikpijn meestal niet ernstig is, maar wel heel vervelend.

Het 'Rottige Buiken Boekje' benadrukt dat het belangrijk is dat kinderen het aan hun ouders of leerkrachten vertellen als ze buikpijn hebben. Voor ouders zijn een aantal brochures ontwikkeld over veelvoorkomende spijsverteringsproblemen bij kinderen, zoals buikpijn, verstopping en diarree. Alle brochures kunt u bestellen via ons online brochure overzicht

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven