Kinderen en hun buik

Buikpijn komt veel voor bij kinderen en kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen wordt er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden.  Bij 4 van de 10 kinderen die al langere tijd  buikpijn hebben, kan de huisarts een lichamelijke oorzaak vinden. Terugkerende buikpijn kan veel impact hebben op het leven van een kind en zijn of haar omgeving. Het is belangrijk dat kinderen weten hoe ze buikpijn en problemen met de stoelgang kunnen voorkomen.  En voor ouders hoe ze hiermee om kunnen gaan en wanneer het belangrijk is om naar de huisarts te gaan. De Maag Lever Darm Stichting biedt  voorlichting hierover.

divider_onderzoek-kind

Spreekbeurt info

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? Alle informatie op gebied van spijsverteringsziekten en – klachten is te vinden op onze website. Ook bieden we veel informatie over de werking van de spijsvertering.

Voorlichtingsfilmpjes

De Maag Lever Darm Stichting heeft samen met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) voorlichtingsfilmpjes ontwikkeld met begrijpelijke en betrouwbare informatie  over verschillende spijsverteringsziekten en –klachten. Hieronder vind je drie filmpjes over veel voorkomende klachten bij kinderen.  Huisartsen geven op heldere wijze uitleg over de oorzaken en klachten, en bieden praktische tips en adviezen en informatie over mogelijke behandelingen.

Doneer