Kinderen en hun buik

Buikpijn komt veel voor bij kinderen en kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen wordt er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden.  Bij 4 van de 10 kinderen die al langere tijd  buikpijn hebben, kan de huisarts een lichamelijke oorzaak vinden. Terugkerende buikpijn kan veel impact hebben op het leven van een kind en zijn of haar omgeving. Het is belangrijk dat kinderen weten hoe ze buikpijn en problemen met de stoelgang kunnen voorkomen.  En voor ouders hoe ze hiermee om kunnen gaan en wanneer het belangrijk is om naar de huisarts te gaan. De Maag Lever Darm Stichting biedt voorlichting hierover.

Spreekbeurt over de spijsvertering

Wil jij op jouw school vertellen hoe bijzonder je spijsvertering is? Hoe het precies werkt, welk team van organen betrokken is. En tips geven over hoe je goed voor je spijsvertering kunt zorgen? We helpen je graag op weg bij het maken van je spreekbeurt. De spijsvertering kan je aan de hand van leuke voorbeelden heel goed uitbeelden. Wist je dat je dunne darm wel 6 meter lang is? Dit kan je laten zien door een meetlint door het klaslokaal te laten gaan! En zo zijn er nog veel meer leuke manieren. Lees hier de 5 spreekbeurten tips.

Of bekijk deze film ”Van mond tot kont”. Deze film helpt je om je goed voor te bereiden op je spreekbeurt! Wil je materialen ontvangen, zoals een leuke poster of boekje over de spijsvertering?
Dan kun je de volgende materialen downloaden:

Voorlichtingsfilmpjes

De Maag Lever Darm Stichting heeft samen met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) voorlichtingsfilmpjes ontwikkeld met begrijpelijke en betrouwbare informatie  over verschillende spijsverteringsziekten en -klachten. Hieronder vind je drie filmpjes over veel voorkomende klachten bij kinderen.  Huisartsen geven op heldere wijze uitleg over de oorzaken en klachten, en bieden praktische tips en adviezen en informatie over mogelijke behandelingen.

Meer lezen binnen de website van de Maag Lever Darm Stichting

Doneer