Gezocht: onderzoek naar MDL diagnostiek

Gepubliceerd op: 25 maart 2016

Deadline aanmelden MDL Diagnostiek subsidie 4 april

Één van de belangrijkste pijlers van de Maag Lever Darm Stichting is onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk maken. Onze MLDS MDL Diagnostiek subsidie is daar een uiting van. Doe jij onderzoek binnen dit vakgebied? Meld je studie dan (vóór 4 april) aan! We zijn namelijk van plan om maar liefst vijf van deze subsidies uit te keren dit jaar.

De MLDS MDL Diagnostiek is een subsidie met als doel het stimuleren van verbetering van de diagnose van maag-, darm- en leveraandoeningen. Het stellen van een diagnose en de daarbij toegepaste diagnostische technieken zijn cruciaal in vele fasen van het zorgpad. Het onderzoeksvoorstel dat binnen de MLDS MDL Diagnostiek wordt ingediend, dient in alle gevallen te leiden tot verbeteringen voor de patiënt.

De subsidie bedraagt maximaal € 150.000 voor maximaal 2 jaar onderzoek. De Maag Lever Darm Stichting streeft ernaar om in 2016 circa 5 MDL Diagnostiek subsidies toe te kennen.

De deadline voor het indienen van een aanvraag is 4 april 2016 om 12.00 uur.

We zien graag binnen
drie tot vijf jaar

zichtbare resultaten
voor de patiënt.

Valt mijn studie binnen de voorwaarden?

Het onderzoeksvoorstel dat binnen deze subsidieronde wordt ingediend, dient boven alles  te leiden tot verbeteringen voor de patiënt op dit vlak. De Maag Lever Darm Stichting ziet graag dat de resultaten binnen een termijn van drie tot vijf jaar na het einde van het project tot zichtbare resultaten voor de patiënt hebben geleid.

Welk soort onderzoeken dat zijn? Denk aan vroegtijdige opsporing van bijvoorbeeld erfelijke aandoeningen en zeldzame ziektes, screening van risicogroepen, monitoring van ex-patiënten op recidieven of ‘vervolgziektes’, vaststellen van persoons- en ziektekenmerken ten behoeve van een gepersonaliseerde behandeling en monitoring van effectiviteit van behandeling.

MDL onderzoek

Maag Lever Darm Stichting

Nederland telt 2 miljoen buikpatiënten. De Maag Lever Darm Stichting staat samen met alle betrokken deskundigen, artsen, onderzoekers, zorgprofessionals, voorlichters, collectanten, donateurs en bedrijfsleven achter de patiënten. Dat doet ze door wetenschappelijk onderzoek te faciliteren en voorlichting te geven. Met als doel maag-, darm- en leverziekten voorkomen, beter behandelen en genezen.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven