Fietsen tegen darmkanker in de Zuiderzee Klassieker

Gepubliceerd op: 8 mei 2012

Op zaterdag 22 september organiseert de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) de tweede editie van de Zuiderzee Klassieker om zoveel mogelijk geld op te halen voor darmkanker. En dat is nodig, want darmkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Jaarlijks krijgen ruim 12.000 mensen in Nederland darmkanker en sterven 5.000 mensen aan deze ziekte. Dat is niet te verteren!

Zuiderzee Klassieker
De Zuiderzee Klassieker is een uitdagende fietstocht. Met een team of alleen fietsen deelnemers een van de drie tourtochten: de Oostervaardersroute (60 km), de Flevoroute (120 km) en voor de echte fanatiekelingen de Zuiderzeeroute (220 km).  De routes zijn rondom of in de nabijheid van de Zuiderzee. Start en finish zijn in Almere. Alle deelnemers halen zoveel mogelijk sponsorgeld op waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen darmkanker.

Stop darmkanker
Darmkanker is een ziekte die veel Nederlanders raakt. 1 op de 20 mensen in Nederland krijgt te maken met darmkanker. Wanneer darmkanker in een vroeg stadium wordt herkend, is de ziekte redelijk eenvoudig te behandelen. Daarom is het van levensbelang dat iedere Nederlander zich bewust is van de alarmsignalen van darmkanker en hiermee naar de huisarts gaat. Wetenschappelijk onderzoek naar vroegtijdige opsporing van de ziekte en voorlichting over de alarmsignalen van darmkanker helpt slachtoffers voorkomen. En dat is precies waarvoor we gaan fietsen.

Inschrijving geopend
De inschrijving voor de Zuiderzee Klassieker is vanaf vandaag geopend. De Zuiderzee Klassieker gaat door een schitterend stukje oer-Hollands landschap. Kijk voor routes, inschrijven en andere praktische informatie op www.zuiderzeeklassieker.nl.

Naar boven