Ervaringsverhalen

Irene: ‘Mensen onderschatten vaak wat voeding voor ze kan doen.’

13 augustus 2019

Irene heeft PDS, het Prikkelbare Darm Syndroom. Sindsdien is ze constant bezig met wat zij eet. ‘Mensen onderschatten vaak wat voeding voor je kan betekenen.’

Lees verder

Leo: ‘Het gaat er vooral om hoe je met de ziekte omgaat.’

8 augustus 2019

Leo Preusting kreeg in 2011 slokdarmkanker, en blikte twee jaar later terug met zijn eigen boek: Kop d’r Veur. ‘Het gaat er vooral om hoe je met de ziekte omgaat.’

Lees verder

Rick: ‘Je spijsvertering kan je slopen.’

6 augustus 2019

Van de één op de andere dag veranderde Rick zijn spijsvertering van vriend naar vijand. Na een periode met veel pijn en onzekerheid is bij hem chronische alvleesklierontsteking vastgesteld. “Hoewel mijn leven door deze ziekte nu heel anders is ingedeeld, spreek ik mijzelf toe om te blijven ademhalen, te genieten en door te gaan. Ik ga me vooral niet druk maken.’’

Lees verder

Jannes: ‘Je spijsvertering geeft je balans.’

6 augustus 2019

Jannes heeft een eigen moestuin en verbouwt zijn eigen groente. “Ik doe dit met heel veel plezier. Het is vervelend als je spijsvertering uit balans is. Biologisch voedsel helpt mij om in balans te blijven.”

Lees verder

Chantal en Wies: ‘Je spijsvertering kan je schaamte bezorgen.’

6 augustus 2019

Voor Chantal en Wies is een gezonde spijsvertering allesbehalve vanzelfsprekend. Moeder en dochter hebben allebei de ziekte van Hirschprung. Een aandoening die hen elke dag achtervolgt. “Ondanks onze ziekte willen we zoveel mogelijk blijven doen.”

Lees verder

Renske: ‘Je spijsvertering kan je wereld klein maken.’

6 augustus 2019

Renske is moeder van twee kleine kinderen. Ze kampte lange tijd met spijsverteringsklachten, ze heeft colitis ulcerosa. Openhartig vertelt ze hoe zij constant bezig is om balans te vinden, en hoe haar spijsvertering langzaam maar zeker verandert van een ‘vijand’ naar een ‘vriend’. “Het is moeilijk, maar mijn leven is verbeterd. Ik heb moeten leren om weer van mijn lichaam te houden.”

Lees verder

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven