Erasmusbrug kleurt paars op wereld-IBD dag

Gepubliceerd op: 19 mei 2017

Erasmusbrug kleurt paars op wereld IBD-dag

Vandaag, op wereld IBD-dag, wordt de Erasmusbrug in Rotterdam paars verlicht om aandacht te geven  aan IBD (Inflammatory Bowel Diseases), ofwel chronische darmontstekingsziektes. Vanaf 21.00 uur is de brug paars verlicht.
Wereldwijd wordt op 19 mei aandacht geschonken aan IBD, zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Wereld IBD-dag is een initiatief van internationale en nationale belangenverenigingen voor patiënten met deze ziektes. Zij vertegenwoordigen meer dan 45 patiëntenorganisaties op 5 continenten. De CCUVN is één van deze verenigingen. Zij willen het taboe dat er vaak heerst rond deze ziekten met de Maag Lever Darm Stichting doorbreken. 

Impact is groot

Door het uitlichten van de brug willen de CCUVN en Maag Lever Darm Stichting zichtbaar maken dat de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa meer aandacht verdienen. Chronische darmontstekingsziektes komen bij ruim 80.000 Nederlanders voor. Hoewel bij mensen de ziekte vaak niet direct zichtbaar is, is de impact op het dagelijks leven groot.

 

 

Op 19 mei voert de CCUVN ook campagne via #ikenIBD. Patiënten met de ziekte delen momenten op social media, en geven zo de ziekte een gezicht.

Mensen die door middel van acties geld willen inzamelen voor deze doelen kunnen terecht op het platform stoermetibd.nl, een initiatief van de MLDS en CCUVN.

Wereldwijd worden diverse gebouwen op 19 mei paars verlicht. Naast de Erasmusbrug krijgt ook het Bond park in Breda een paarse kleur.

 

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven