Crohn en Colitis Ulcerosa Fonds (CCUFonds) ondergebracht bij Maag Lever Darm Stichting

Gepubliceerd op: 2 maart 2017

Crohn en Colitis Ulcerosa Fonds (CCUFonds) ondergebracht bij Maag Lever Darm Stichting

Het Crohn en Colitis Ulcerosa Fonds (CCUFonds) bundelt de krachten met de Maag Lever Darm Stichting en heeft zijn gelden en onderzoeken overgeheveld. Dit met als doel om meer onderzoek naar de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa mogelijk te maken.

Het doel van het Crohn en Colitis Ulcerosa Fonds (CCUFonds) was het financieren van onderzoek naar de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, door inkomsten te werven van donateurs. Onderzoek dat zich vooral richtte op de kwaliteit van leven voor patiënten met deze chronische aandoeningen. Betere behandeling en meer onderzoek naar deze ziekten is één van de speerpunten van de Maag Lever Darm Stichting.

CCUFonds

Chronische darmontstekingsziekten

In Nederland hebben tienduizenden mensen de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Beide ziekten vallen onder de verzamelnaam inflammatoire darmziekten (IBD), ofwel: chronische darmontstekingsziekten. De Maag Lever Darm Stichting wil, onder andere door het financieren van wetenschappelijk onderzoek, de kwaliteit van leven voor patiënten met deze chronische aandoeningen verbeteren en betere behandelmethoden mogelijk maken. De Maag Lever Darm Stichting ziet het als een versterking van haar lopende onderzoeksprogramma op IBD en neemt de drie lopende onderzoeken van het CCUFonds onder haar hoede.

Klik op onderstaande onderzoeken om er meer over te lezen:

Deze onderzoeken worden toegevoegd aan de lijn van onderzoeken naar IBD die de Maag Lever Darm Stichting financiert, zoals:

  • Noortje IJsennagger wil nieuwe aanknopingspunten vinden voor betere behandelingen van chronische darmonstekingen door te onderzoeken welke rol galzouten en darmbacteriën daarin spelen.
  • Reina Mebius doet onderzoek naar het eerder vaststellen van mensen met de ziekte van Crohn door een simpele bloedtest.
  • Dr. Rinske Weersma wil met zijn onderzoek een computermodel ontwikkelen dat in de toekomst met een ontlastingsmonster kan bepalen of iemand gezond is, PDS of IBD heeft.

Donateurs CCUFonds

Bent u bestaande donateur van het CCUFonds? Indien uw gegevens bekend waren bij hen, zult u zo snel mogelijk schriftelijk op de hoogte gesteld worden van de situatie met betrekking tot uw donateurschap en de vervolgstappen. Indien u donateur bent en verdere vragen heeft, kunt u contact opnemen met Annemarie Teske via annemarieteske@mlds.nl.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven