Coronavirus en spijsverteringsziekten

Gepubliceerd op: 13 maart 2020

Coronavirus (SARS-CoV-2) en spijsverteringsziekten

Laatste update: 10 juni 2020 - 12:00

De gevolgen van het coronavirus zijn overal merkbaar. Wij realiseren ons dat dit ook voor de twee miljoen Nederlanders met een spijsverteringsaandoening gevolgen heeft. Sommige patiënten ervaren onzekerheid en angst. Andere patiënten hebben veel vragen over hun situatie. Daarom hebben wij een overzicht van veelgestelde vragen ontwikkeld in samenwerking met artsen en het RIVM voor mensen spijsverteringsziekten.

FAQ Corona en spijsverteringsziekten

 

Wat kan ik zelf doen om mijn weerstand te versterken?

De spijsvertering speelt een rol bij de werking je afweersysteem. Het is belangrijk om goed voor je spijsvertering en daarmee je weerstand te zorgen. Helemaal in deze tijd, maar weet dat je het coronavirus niet kunt voorkomen door een gezonde leefstijl. Iedereen kan ziek worden. Wel kan een gezonde leefstijl bijdragen aan het verstevigen van je weerstand en daarmee je algehele gezondheid.

Vezelrijke voeding

Vragen over de Maag Lever Darm Stichting in tijden van het coronavirus

De Maag Lever Darm Stichting en corona

Gelukkig zien we dat ziekenhuizen langzamerhand weer omschakelen naar de normale gang van zaken. Corona of niet: spijsverteringsziekten blijven bestaan. Bovendien speelt de spijsvertering een belangrijke rol bij ons afweersysteem. Daarom blijven we aandacht vragen voor het belang van een gezonde spijsvertering, voor noodzakelijke onderzoeken, baanbrekende ontdekkingen en medische ontwikkelingen rondom spijsverteringsziekten. Die onderzoeken staan nu weliswaar in de schaduw van het coronavirus, maar blijven essentieel. Daarom blijven wij onze fondsenwervende activiteiten voortzetten en zijn we erg verheugd met de blijvende steun van onze donateurs. Ook dat is van groot belang voor mensen met een spijsverteringsaandoening. Zo strijden we samen voor een goede gezondheid en een gezonde spijsvertering voor iedereen.

Ook in deze lastige periode kan je op de Maag Lever Darm Stichting blijven rekenen. We proberen vragen zoveel als mogelijk te beantwoorden en voorlichting te geven over corona in relatie tot spijsverteringsaandoeningen. Uiteraard volgen wij hierin adviezen van het RIVM en (MDL) experts. Bekijk hier onze Q&A met veel gestelde vragen. Tegelijkertijd speelt de spijsvertering een cruciale rol bij onze afweer; zo’n 70% van onze afweercellen bevindt zich in de darmen, waarbij ons microbioom de groei en deling van afweercellen stimuleert. Heel belangrijk in deze tijd, daarom geven we extra aandacht aan kennis en informatie over hoe je goed voor je microbioom kunt zorgen.

We wensen iedereen veel sterkte, kracht, vertrouwen en uiteraard gezondheid toe in deze roerige tijd.

Hartelijke groet,

Het team van de Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven