MLDS

MAGDALEEN COLLECTEERT

"Ik was altijd kerngezond, totdat twee jaar geleden het noodlot toesloeg."

Geef aan Magdaleen

 

Maak zelf een bus aan

 

magdaleen collecteert

"Ik was altijd kerngezond,
totdat twee jaar geleden
het noodlot toesloeg."

Maak zelf een bus aan   Geef aan Magdaleen

Collecteweek-magdaleen-cirkel-blauw

Het verhaal van Magdaleen Kragt

Ik ben Magdaleen. 34 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik was altijd kerngezond, buikklachten had ik nooit. Totdat twee jaar geleden het noodlot toesloeg: van het ene op het andere moment had ik intense buikpijn en enorm veel bloedverlies bij mijn ontlasting.

Ik schrok enorm en ben gelijk naar de huisarts gegaan. Daar kreeg ik diarreeremmers, in de hoop dat het wel weer weg zou trekken. Dat gebeurde niet: 2,5 week later belandde ik op de spoedeisende hulp. Mijn lijf kon niet meer. Ik had bloedarmoede en was uitgedroogd. Ik bleek colitis ulcerosa te hebben.

Er volgden twee lange weken ziekenhuisopname, omdat mijn medicijn niet aansloeg. Geloof me, dat wens je niemand toe. Het ging van kwaad tot erger. Uiteindelijk vonden we een medicijn dat werkte. Ik krijg nu om de zes weken een infuus.

Mijn weerstand is minimaal, ik ben de hele winter verkouden en snotterig geweest. Ieder virus pak ik op, vooral met twee kinderen in huis. Om nog maar niet te spreken van die vermoeidheid. Ook blijven mijn buikklachten soms opspelen.

Dan moet ik echt alles even laten vallen, het kan ineens enorm mis zijn. Ik moet dan zo snel mogelijk thuis zien te komen. Als we een uitje maken, kijk ik altijd eerst waar een toilet in de buurt zit. Ook al heb ik op dat moment geen klachten, ik draag altijd die vreselijke onzekerheid met me mee.

Uit eigen ervaring weet ik dat onderzoek hard nodig is.

De voorlichting van de Maag Lever Darm Stichting gaf mij houvast. Ook helpt het om verhalen van andere patiënten te lezen. ‘Ik sta er niet alleen voor’, denk ik dan. Het is zo belangrijk dat er meer onderzoek naar deze ziekte gedaan wordt. Daar collecteer ik voor.

Welke rol heeft voeding in het ontstaan van klachten? Welk medicijn werkt voor welke patiënt? Als we dat toch eens kunnen ontdekken…

Steun jij deze collectant?

Geef aan Magdaleen

Zelf een collectebus aanmaken? Dat kan!

Collectebus aanmaken

Liever een bijdrage leveren? Geef aan Magdaleen

Geef aan Magdaleen

Collecteweek-annemijn-cirkel-blauw

Het verhaal van Annemijn

Toen mama ziek werd, twee jaar geleden, was ik zeven. Ik vond het niet leuk dat mama ziek werd, vooral omdat ze veel pijn had. Opeens lag mama in het ziekenhuis en konden we haar alleen maar in het ziekenhuis opzoeken. Het gebeurde van het ene op het andere moment. Nu vind ik het daarom heel moeilijk als mama ’s avonds weg gaat, omdat ik bang ben dat ze niet terugkomt. Net als toen.

Mama heeft mijn oma gebeld om mij naar school te brengen en papa heeft haar naar het ziekenhuis gebracht. Die avond zijn wij ook naar het ziekenhuis gegaan. Mijn oma heeft op mij en mijn broertje gepast, twee weken lang. Ik vind dat ze een taart daarvoor verdient. Samen met mijn klas heb ik een kaart voor mama gemaakt, dat vond ze heel erg leuk.

Het gebeurt wel eens dat mama opeens pijn krijgt en naar de wc moet. Vorige week kwamen we bij de camping vandaan en reden we naar huis, toen mama plotseling pijn kreeg. Dan ga ik stressen en daar kan ik niet zo goed tegen. Ik vind het fijn om te collecteren, het is leuk om te doen. Want ik wil mensen helpen die een buikziekte hebben, net als mama.

 

Lees ook de verhalen van:

Esther

Mijn dochter woog op den duur nog 14 kilo.

Linda

Mijn vader overleed veel te jong. Bij mij waren ze net op tijd.

Co

Vorig jaar heb ik tot groot verdriet mijn man verloren aan slokdarmkanker.

Irene

Toen ik jonger was, was de pijn soms zo erg dat ik niet de deur meer uit kon.