Samen collecteren is leuker!

Gepubliceerd op: 4 maart 2019

Collectetoppers: Marion, Larissa en Isabel

Marion, Larissa en Isabel collecteren al jaren met z’n drieën voor de Maag Lever Darm Stichting. Ieder heeft hiervoor haar eigen motivatie. Larissa, nog onbekend met het werk van de Maag Lever Darm Stichting, besloot te collecteren omdat ze werd gevraagd door een collega; Isabel wilde graag iets goeds doen voor een ander en samen in actie komen en Marion heeft in haar familie veel te maken met spijsverteringsziekten.

Isabel (19) collecteert om samen met anderen in actie te komen

Een collega van mij vroeg of ik misschien wilde collecteren, maar dat begon meer als grapje. En ik dacht; 'waarom niet? Mooi doel!' Iets goeds doen voor de medemens vind ik heel belangrijk. Bovendien is het gezellig omdat ik het samen met andere collega’s doe. Ik had wel eens over de Maag Lever Darm Stichting gehoord, maar ik ging me er pas echt in verdiepen toen ik begon met collecteren. Ik vind het werk van de Maag Lever Darm stichting mooi en vind het heel goed dat er dit soort goede doelen bestaan zodat mensen zich er bewust van raken dat hulp nodig is. Wat ik een leuk 'collecte momentje' vond was toen ik aan de deur stond van iemand die geen kleingeld had, maar zo graag iets wilde doneren en dit via Tikkie heeft gedaan.

Larissa (30) wil graag geld ophalen zodat onderzoek mogelijk is

Ik werd ook gevraagd door mijn collega of ik wilde helpen met collecteren.

Ik weet nog dat ik zei: 'natuurlijk wil ik meedoen, maar dan wel als we samen lopen!'

Samen collecteren is heel leuk om te doen en het is nog gezellig ook. Het is met name leuk dat er achter iedere deur iemand anders opendoet. Ik heb wel een keer een hele grote hond aan de deur gehad, dat vond ik eng dus ben ik even een blokje om gegaan. We hebben ook wel eens een flinke regenbui over ons heen gekregen en zijn toen even gaan schuilen bij iemand thuis. Daar hebben we koffie gedronken en daarna zijn we vol goede moed verder gegaan. Ik was helemaal onbekend met het werk van de Maag Lever Darm Stichting. Ik vind het vooral belangrijk iets goeds te doen voor een ander en dat er geld opgehaald wordt voor meer onderzoeken. Want dat is ontzettend belangrijk.

Marion (53) wil dat spijsverteringsziektes zoals darmkanker eerder worden opgespoord

Wat ik bijzonder vind aan collecteren is dat mensen soms hun hele levensverhalen vertellen aan de deur. Ik collecteer omdat ik in mijn nabije omgeving veel te maken heb met spijsverteringsziekten. Coeliakie zit bij ons in de familie en tante van mij is overleden aan darmkanker. Ze hebben de darmkanker bij haar te laat ontdekt. Daarom vind ik het zo belangrijk dat dit soort ziektes eerder wordt opgespoord. Daarnaast vind ik collecteren gezellig om te doen! Ik zou willen dat meer mensen gaan collecteren voor de Maag Lever Darm Stichting, omdat er dan meer geld komt voor meer onderzoek. Hoe meer mensen collecteren, des temeer onderzoek er gedaan kan worden.

Gouden tip: samen lopen is zoveel leuker! We doen iets belangrijks maar maken vooral veel lol en we merken dat je geen uren de straat af hoeft. Met twee uurtjes maak je al een verschil. We lopen één avond in de week; we lopen langs veel straten en deuren. En met een collectemaatje loop je toch sneller; want je neemt elkaar mee.

 

We hebben maatjes nodig die helpen met collecteren voor de Maag Lever Darm Stichting. Zo redden we samen levens! >

Esther collecteert voor haar kinderen: Iris Daphne en Dylan. Zij hebben beide coeliakie.

Lees haar verhaal

We hebben een lange weg afgelegd tussen angst, hoop en vrees.

Chantal collecteert voor haar dochter Jasmijn. Zij heeft een zeldzame leveraandoening.

Lees haar verhaal

In haar eerste jaar bezochten we elke drie weken het ziekenhuis.

Martine collecteert voor haar zus. Die heeft een chronische darmontstekingsziekte.

Lees haar verhaal

We zijn allebei 40 en hebben twee kinderen, maar het contrast tussen onze levens had niet groter kunnen zijn.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven