Collectetopper Sietske

Gepubliceerd op: 15 april 2019

Interview met collectetopper Sietske

Sinds kort werk ik bij de Maag Lever Darm Stichting. De meeste medewerkers zetten zich naast hun gewone werk ook nog in hun vrije tijd in voor de stichting. Ik wou daar graag aan mee doen. Collecte lopen vind ik leuk , omdat het een actieve bezigheid is en je in contact komt met mensen. Probleem was wel dat ik tijdens de collecteweek in mei op vakantie ben, maar dat is inmiddels opgelost. Ik ga collecte lopen op onze reisbestemming, namelijk Ameland. Samen met mijn man Peter, dus nog gezellig ook! We maken er een dagje uit van.

Inmiddels is contact opgenomen met de organisator op Ameland en onze bussen staan klaar. Leuk om de vrijwilligers op Ameland eens te ontmoeten!

We maken er een dagje uit van.

Sietske collectetopper

Ken je zelf iemand in je omgeving met een spijsverteringsziekte

Zelf heb ik een gevoelige spijsvertering. Ik moet erg opletten wat ik eet en ik kan al helemaal niet goed tegen koemelk. Als ik dat niet doe, krijg ik buikpijn en diarree. Het is echter helemaal geen straf om goed op mijn eten te letten. Ik heb gemerkt dat ik veel energie heb, als ik dat nauwgezet doe. Best lekker om de hele dag actief te kunnen zijn.

In mijn omgeving ken ik mensen met ergere spijsverteringsproblemen, zoals IBD. En mijn broer heeft een scheurtje in zijn middenrif, waardoor hij continue problemen heeft in de maag en slokdarm.

Best lekker om de hele dag actief te kunnen zijn.

Wat maakt het werk van de MLDS zo belangrijk voor je?

Het is natuurlijk goed dat er een organisatie is die fondsen werft om onderzoek te kunnen doen naar aandoeningen van de spijsvertering en daarnaast voorlichting geeft over de spijsvertering. Dat geeft aan alle onderzoeken die gedaan worden en nog gedaan moeten worden echt een boost. Ook is het goed dat er een organisatie is die laat zien hoe belangrijk ons spijsverteringsstelsel is. Wie gaat dat anders doen? En tot slot vind ik het fijn dat de MLDS onafhankelijk is. De MLDS heeft geen ander belang dan dat van een gezonde spijsvertering voor iedereen. Patiƫnten en niet patiƫnten.

Mijn eerste collecteweek
Dit wordt mijn eerste collecteweek voor de Maag Lever Darm Stichting en ik heb er heel veel zin in! Ik hoop op mooi weer en verwacht, ook met minder goed weer, dat mensen bereid zijn om iets in de bus te stoppen. Alle kleine beetjes helpen. We gaan ervoor!

Ook collectant worden?

Lijkt het jou nou ook leuk om te collecteren voor de Maag Lever Darm Stichting?

Meld je dan vandaag nog aan als collectant

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven