Collecte 2020

We gaan veilig collecteren - informatie organisatoren

Annemarie collete

De collecte wordt anders, maar gaat veilig door!

Van 15 tot en met 20 juni a.s. staat onze collecteweek gepland. Corona heeft voor veel veranderingen gezorgd. Samen met andere collecterende fondsen hebben we een manier gevonden waarop collectevrijwilligers, ook in deze tijd, met een gerust hart veilig kunnen collecteren. En daar zijn wij heel erg blij mee. Want de inkomsten van de collecte zijn een belangrijke bron van inkomsten waarmee wij wetenschappelijk onderzoek en voorlichting kunnen financieren.

Hoe gaan we dat doen?

We hebben samen met andere fondsen een aanpak afgestemd waarop collectevrijwilligers ,ook in deze tijd, met een gerust hart veilig kunnen collecteren. En wel als volgt. Dit jaar collecteert de MLDS met een kartonnen collectebus waarop een grote QR-code is afgebeeld. Er kan mobiel gedoneerd worden door de QR-code te scannen op de collectebus. Deze code kan door de gever vanaf een afstand gescand worden, waardoor de richtlijn van 1,5 meter afstand gewaarborgd is. Kwetsbare groepen en 70-plussers beschermen we door ze niet te laten collecteren. En contante donaties worden niet geaccepteerd. Onze bestaande collectebus wordt dit jaar dus niet gebruikt. We hebben richtlijnen opgesteld waarin je kunt teruglezen hoe je op een veilige manier kunt collecteren. Zowel de gezondheid van de collectevrijwilliger als de gever staat voorop.

Een nieuwe manier van collecteren, voor ieders gezondheid

Heb je nog vragen? Hier hebben we de veelgestelde vragen met antwoorden voor je op een rijtje gezet. Staat het antwoord er niet tussen? Neem gerust contact met ons op via: tel 033-7523555 of mail naar collecte@mlds.nl. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 9 uur en 17 uur.

Veelgestelde vragen

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven