Twee manieren van online collecteren

Naast de deur-tot-deur collecte kun je ook online collecteren voor de Maag Lever Darm Stichting. Dit kan op twee manieren:

  • Collecteren met jouw persoonlijke iDeal QR-code
  • Collecteren met jouw online collectebus

Door online te collecteren, kun je al een voorsprong maken voor de collecteweek van start gaat. Help je ook mee? Het is super makkelijk. We leggen je uit hoe het werkt.

1. Collecteren met jouw persoonlijke QR-code

Ben je al aangemeld als collectant? Dan krijg je vlak voor en tijdens onze collecteweek van ons een SMS en/of een e-mail met daarin de link naar deze speciale collecte website. Met jouw persoonlijke QR-code kun je makkelijk via iDeal donaties werven. Deel jouw code met iedereen die je kent en de donaties die binnenkomen, worden verwerkt op jouw persoonlijke collectepagina.

Op deze online collecte website hebben wij al een WhatsApp bericht voor je klaar gezet. In dit bericht staat een link naar een veilige iDeal betaalomgeving. Het bericht stuur je aan al je vrienden en familie en zij kunnen dan veilig, anoniem en eenmalig doneren.

Ben je ook deur-tot-deur collectant? Dan komt jouw persoonlijke QR-code op jouw identiteitsbewijs, zodat je mensen aan de deur ook via jouw persoonlijke code kunt laten geven. Let op: de QR-code op je identiteitsbewijs is persoonlijk, en de QR-code op de collectebus is een algemene code. Hier leggen we de verschillen precies uit.

2. Collecteren met jouw online collectebus

Via collectebus.mlds.nl kun je snel en makkelijk jouw persoonlijke, online collectebus aanmaken. De link naar jouw online collectebus kun je delen met mensen in jouw netwerk: familie, vrienden, kennissen en collega's. Je kunt deze manier van collecteren ook combineren met collecteren via jouw persoonlijke QR-code.

Zo check je jouw totaalopbrengst

Natuurlijk is het leuk om te weten wat je in totaal hebt opgehaald met de online collecte! De collecteopbrengst van jouw QR-code staat los van de opbrengst van jouw online collectebus. Om te weten wat jij in totaal hebt opgehaald kun je van beide de opbrengst controleren en deze bij elkaar optellen. Dan weet je precies hoeveel jij hebt opgehaald!

Is online collecteren veilig?
Ja, online collecteren is veilig. We werken met twee betrouwbare platforms, voor zowel de persoonlijke QR-code als voor de online collectebus. Deze websites zijn beide betrouwbaar en goedgekeurd. Om de mensen naar wie je jouw boodschap stuurt gerust te stellen, kun je deze boodschap naar eigen wens personaliseren. Ook is het goed om te weten dat de betaling altijd veilig, vertrouwd en anoniem via iDEAL gaat.

Tip: verstuur eerst een bericht aan iemand die je kent om het uit te proberen. Je zult zien dat online collecteren makkelijk én veilig is.

Kunnen mijn vrienden en familie de online collectelink delen via social media of WhatsApp?
Ja, dat kan! Als ze jouw berichtje in WhatsApp aanklikken, kunnen ze de optie ‘Doorsturen’ kiezen. Vervolgens komen ze in een scherm waar ze jouw berichtje kunnen doorsturen naar hun eigen vrienden, familie etc. Alle bijdragen worden opgeteld bij de totaalopbrengst van de mobiele collecte van de MLDS.

Hoe weet ik wat ik heb opgehaald?
De collecteopbrengst van jouw persoonlijke QR-code staat los van de opbrengst van jouw online collectebus. Om te weten wat jij in totaal hebt opgehaald kun je van beide de opbrengst controleren en deze bij elkaar optellen. Dan weet je precies hoeveel jij hebt opgehaald!

Op welke rekening wordt het geld dat ik heb opgehaald gestort?
Het geld wordt op de rekening van de Maag Lever Darm Stichting via CM Payments gestort (NL76 RABO 0302 6922 31). Op het afschrift staat: “Naam”: Maag Lever Darm Stichting Via CM Payments. CM Payments incasseert de donaties namens de Maag Lever Darm Stichting.

Tot wanneer kan ik online collecteren?
De online collecte met jouw persoonlijke QR-code loopt t/m het einde van de collecteweek. Je kunt ook een eigen collectebus aanmaken via https://collectebus.mlds.nl/ Je kunt dan het hele jaar door collecteren.

Wat gebeurt er met het geld dat ik heb opgehaald?
De Maag Lever Darm Stichting strijdt voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. Samen met artsen, wetenschappers en onderzoekers strijden wij voor oplossingen. En daar is geld voor nodig.
Fijn dat je ook meehelpt, want alleen samen maken we voorlichting en wetenschappelijk onderzoek naar spijsverteringsziekten zoals coeliakie, de ziekte van Crohn of darmkanker, mogelijk.

Mijn vraag staat er niet tussen. Waar kan ik mijn vraag stellen?
Je kunt contact opnemen met het collecteteam via collecte@mlds.nl. Zij helpen je graag verder.

Wil je meer doen?

De Maag Lever Darm Stichting is de drijvende kracht in het realiseren van een gezonde spijsvertering voor iedereen. En dat is hard nodig, want Nederland telt ruim 2 miljoen patiënten met een spijsverteringsaandoening. Door onderzoek mogelijk te maken en voorlichting te geven redden we levens. Voor dit belangrijke werk zijn we afhankelijk van donaties en de inzet van vrijwilligers. Help ook mee!

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Doneer