Gepubliceerd op: 17 januari 2019

Raymond organiseert de collecte in de gemeente Hilversum

"Het is inmiddels zo’n 4 á 5 jaar geleden dat ik ben begonnen als collectant voor de Maag Lever Darm Stichting. Sinds een jaar ben ik organisator geworden, in eerste instantie deed ik dit samen met iemand om er een beetje in te komen, dit jaar ga ik ’t zelf op me nemen. En alleen sta ik er niet voor, want collecteren doen we met elkaar!

raymond foto collectebus (groene versie)

Voor mij zit er een persoonlijke reden achter dat ik me wilde inzetten voor de Maag Lever Darm Stichting. Ik heb namelijk Achalasie, dat is een afwijking aan de slokdarm. Ik heb er wel mee leren leven hoor en er inmiddels amper nog last van. Maar daardoor heb ik natuurlijk affiniteit met het werk van de stichting en zet ik me hier graag voor in.
Een collecte organiseren in jouw woonplaats heeft wel wat voeten in de aarde. Het is in het begin wel een beetje zoeken wat je nou precies gaat doen en hoeveel tijd het vergt. Maar ik merkte al meteen dat ik het heel leuk vind om te doen. Ik heb voor het werven van collectanten vooral de telefoon gepakt en ben mensen gaan bellen die op mijn lijst stonden als collectant. Dit was tijdsintensief maar leverde wel wat op: persoonlijk contact met de collectanten is heel waardevol en daarnaast kon ik de lijst van collectanten van een update voorzien.

Wat ik heel gaaf vond is dat de mensen die hebben gecollecteerd, met elkaar meer hebben opgehaald dan het jaar ervoor. Dat geeft zo’n enorme energie en motiveert om het dit jaar nog beter te doen. Waar ik me vooral mee bezighoud is; hoe zorg ik ervoor dat we meer betrokkenheid krijgen onderling? Dat is ook een beetje zoeken. Een van de acties die ik hierop onderneem is door een keer een koffie- en thee moment in te plannen om elkaar face to face te ontmoeten. Verder wil ik de mensen die al collecteren op een slimme manier benaderen of zij in hun netwerk nog mensen kennen die ook mee willen lopen. Het mooiste zou zijn als iedere collectant zichzelf als het ware verdubbelt en samen met iemand gaat lopen!

Word ook collectant

Esther collecteert voor haar kinderen: Iris Daphne en Dylan. Zij hebben beide coeliakie.

Lees haar verhaal

We hebben een lange weg afgelegd tussen angst, hoop en vrees.

Chantal collecteert voor haar dochter Jasmijn. Zij heeft een zeldzame leveraandoening.

Lees haar verhaal

In haar eerste jaar bezochten we elke drie weken het ziekenhuis.

Martine collecteert voor haar zus. Die heeft een chronische darmontstekingsziekte.

Lees haar verhaal

We zijn allebei 40 en hebben twee kinderen, maar het contrast tussen onze levens had niet groter kunnen zijn.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven