Carlijn Willemstijn wint de You Go Girl Award

Gepubliceerd op: 6 februari 2018

Carlijn Willemstijn wint de You Go Girl Award

Carlijn Willemstijn zet zich in voor meer openbare toiletten en wil het taboe rondom stoma's doorbreken

De You Go Girl is een aanmoedigingsprijs voor vrouwelijke rolmodellen die afgelopen jaar zichtbaar in de media zijn geweest. Carlijn Willemstijn, voorzitter van StomaJONG en voorvechter van meer openbare toiletten, kreeg van de genomineerden maar liefst 38 procent van de stemmen. De stemmers roemen haar geweldige werk om het taboe rondom het begrip stoma te doorbreken. Dit doet Willemstijn door helder over haar ziekte te schrijven en over haar schaamte heen te stappen in het belang van veel stomadragers. Carlijn kreeg veel media-aandacht na haar indrukwekkende blog ‘Vernederend’, waarin ze vertelt hoe ze werd geweigerd bij een supermarkt om naar het toilet te gaan, terwijl haar stomazakje gescheurd was. 

Award Carlijn Willemstijn

‘Vaak wordt onderschat wat het betekent om een darmziekte te hebben.’ ‘Carlijn snijdt een belangrijk, niet sexy onderwerp aan, stelt zich kwetsbaar op en laat zich zien’, aldus de motivatie van de stemmers. Ook Carlijn is blij met de prijs: ‘Ik heb er geen woorden voor dat zoveel mensen op mij hebben gestemd. Ik doe mijn vrijwilligerswerk met ontzettend veel passie, dat zovelen het belang van mijn werk ondersteunen had ik nooit durven hopen’.

Over de You Go Girl Award en jury

De You Go Girl Award is voor vrouwelijke deskundigen die effectieve stappen hebben gezet om in hun vak zichtbaarder te worden in de – ook regionale – media, radio, tv, in kranten, tijdschriften, social media. Tot 31 december jl. stond de inbox open voor aanmeldingen. De jury bestaande uit Marianne Verhoeven (hoofdredacteur maandblad Opzij en voorzitter van de jury), Diana Matroos (Interviewer bij BNR Nieuwsradio en jarenlang nieuwsgezicht bij RTL) en Noor Spanjer (verantwoordelijk voor onlineplatform vrouwen: Broadly, onderdeel VICE) heeft een keuze gemaakt uit de voordrachten.

Hierbij hebben zij gekeken naar aandacht in de media in 2017, diversiteit en groeipotentieel. Uit de tien genomineerden koos het publiek in meerderheid voor Carlijn Willemstijn, vrijwilliger voor de Nederlandse Stoma Vereniging.

Zie ook artikel in het AD 

Award Carlijn Willemstijn

Bron: Maag Lever Darm Stichting, AD.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven