Campagne: help jij mee PDS een gezicht te geven?

Gepubliceerd op: 4 maart 2018

Campagne: help jij mee PDS een gezicht te geven?

Het komende jaar gaan de Maag Lever Darm Stichting en de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging aandacht vragen voor PDS in een landelijke campagne. Daarvoor zijn wij op zoek naar jouw verhaal.

Veel mensen kampen met PDS, ofwel het Prikkelbare Darm Syndroom. Tegelijkertijd weet de samenleving er maar weinig van. Dat willen we veranderen! Naast feiten en cijfers over PDS zijn verhalen van patiënten een belangrijk onderdeel van de verdere uitingen in de campagne. Jij kunt daarbij helpen!

Buikpijn Maag Lever Darm Stichting

De impact van PDS bespreekbaar maken

We zijn op zoek naar mensen die willen vertellen hoe groot de impact van de aandoening is op het dagelijks leven. De moeite die je kunt ervaren bij het naar school brengen van de kinderen. De schroom die je kunt voelen om je ziek te moeten melden. De last wanneer je die afspraak met je vrienden moet afzeggen. Zijn dit voor jou herkenbare situaties? Jouw verhaal kan veel betekenen om PDS en de impact ervan bespreekbaar te maken.

Deel je ervaring met ons

Wil jij meewerken aan deze campagne om aandacht te vragen voor PDS? Stuur ons dan een mail (het liefste al met jouw verhaal en foto). Op basis van de ingezonden verhalen maken we een selectie. Die verhalen werken we uit in interviews en zetten we in voor de campagne. Ook zullen enkele verhalen worden ingezet voor radio en online campagnes. De verwachte inzet en tijdsbesteding worden vooraf uitgebreid met je besproken. We zien jouw verhaal en/of jouw vragen graag tegemoet op verhaaldelen@mlds.nl.

Wil je verder op de hoogte gehouden worden van de campagne? Kijk dan op openoverpds.nl. Daar lees je ook meer over de plannen die de NVMDL, MLDS en PDSB hebben en kun je een steunbetuiging tekenen.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven