Belang van voedingsvezels onder de aandacht bij SSK supermarkten

Gepubliceerd op: 2 december 2018

Belang van voedingsvezels onder de aandacht bij SSK supermarkten

Super Supermarkt Keurmerk en Maag Lever Darm Stichting slaan handen ineen met vezelactie in de supermarkt.

Driekwart van de Nederlanders eet onvoldoende voedingsvezels, terwijl vezels van groot belang zijn voor een gezonde spijsvertering. Zo kunnen vezels buikklachten voorkomen of verminderen, en het risico op darmkanker verlagen. Om kennis over vezelrijke producten te vergroten starten de Maag Lever Darm Stichting en Stichting Super Supermarkt Keurmerk (SSK) daarom een campagne in 230 supermarkten.
Vezelrijke voeding op tafel verkleind

“Als het om voeding gaat, is de plaats van aankoop erg bepalend in het stimuleren van een gezonde en vezelrijke keuze. We zijn dan ook blij dat supermarkten die aangesloten zijn bij SSK dit onderschrijven. Al met al kunnen we zo via 230 SSK-supermarkten door heel Nederland consumenten bereiken met de vezelboodschap.”

EditieNL maakte er een mooi item over. Bekijk de uitzending.

Actieperiode

Tijdens de actieperiode besteden de supermarkten op de winkelvloer (via o.a. posters, materialen bij de schappen en kaarten voor de consumenten) en online via www.mlds.nl/vezelactie aandacht aan vezels. "We willen met handige tips en lekkere recepten laten zien dat een vezelrijk eetpatroon heel goed te doen is", aldus Smink-van de Wolfshaar.  

MLDS_SSK_Logo_Def

Over de Maag Lever Darm Stichting (MLDS)

De Maag Lever Darm Stichting is de drijvende kracht in het realiseren van een gezonde buik voor iedereen. De spijsvertering is een essentieel stelsel in ons lichaam. Als daar iets mis mee is, zijn de gevolgen vaak groot. Met een gezonde en vezelrijke leefstijl kun je het risico op ziekten verkleinen. Via het platform www.hoegezondisjouwbuik.nl wil de stichting meer bekendheid over het belang van vezelrijke voeding creëren. Vezels vind je terug in plantaardige producten zoals groente, fruit, aardappelen, volkoren granen, peulvruchten en noten.

Over het Super Supermarkt Keurmerk (SSK)

Het Super Supermarkt Keurmerk wordt uitgereikt aan zelfstandige supermarktondernemers die zich extra inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt. In het SSK staan zeven thema’s centraal; lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam met energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie en transport en logistiek. Het keurmerk is ontwikkeld door brancheorganisatie het Vakcentrum in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven