Aangepaste collecteweek succesvol verlopen

Gepubliceerd op: 15 juli 2020

In de week van 15 tot en met 20 juni heeft de Maag Lever Darm Stichting als eerste grote gezondheidsfonds weer gecollecteerd. Collectanten haalden in totaal bijna 130.805 euro op. 2 miljoen mensen in Nederland hebben problemen met hun spijsvertering. Met het opgebrachte geld redt de Maag Lever Darm Stichting levens of verbetert de kwaliteit van leven van patiënten door meer onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk te maken.

Collectedames

De Maag Lever Darm Stichting heeft als eerste grote gezondheidsfonds weer gecollecteerd aan de deur. En dat was een uitdaging in de anderhalvemeter-samenleving. De MLDS collecteerde dit jaar op drie manieren: contactloos aan de deur, via een mobiele collecte en met online collectebussen. Contant geld werd dit jaar niet geaccepteerd.

Foto Bernique Tool directeur MLDS
Bernique Tool - Directeur MLDS

“Als eerste gezondheidsfonds digitaal aan de deur collecteren was best spannend. Maar niets doen was voor ons geen optie. Daarvoor zijn de opbrengsten van de collecte voor ons te belangrijk. In vergelijking met voorgaande jaren is de opbrengst minder. Maar de ervaringen die we dit jaar hebben opgedaan met het contactloos collecteren zijn heel waardevol. Wij zijn ontzettend trots op alle vrijwilligers en donateurs die een bijdrage hebben geleverd aan het behaalde resultaat.”

Met het bedrag van 130.805 euro financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. In de onderzoeken richten wij ons onder andere op vroege opsporing van spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven